Menü

Eszközök

A Porotherm 30-25 U termék újra elérhető a Porotherm kínálatban!

Megújult U-zsalu elemünk!

2018.12.10.
Lecke

A Porotherm termékválasztékban ismét elérhető U-zsalu elemünk! A Porotherm 30-25 U ideális falazatkiegészítő termék, mely alkalmas a falazat megerősítéséhez, összefogásához használt vasbeton szerkezet bentmaradó zsaluzataként történő felhasználásra, mind vízszintes, mind függőleges szerkezetek esetében.

A Porotherm falazóelemek használatával optimális, nagy teherhordó képességű, jól hőszigetelő falazatok építhetők. A falazatok szakszerű műszaki kialakításához a falazóelem mellett - köztudomásúan - szükséges megfelelő habarcs, illetve nyílásos szerkezet esetében áthidaló használata.

Emellett – kevésbe látványos, mert legtöbbször a födémmel együtt készül, ezáltal talán annyira nem is ismert - a falazatokat, azok felső koronáján összefogó épületszerkezet, az úgy nevezett koszorú. Ez a gyakorlatban egy vasbeton szerkezet, melyet a helyszínen öntenek, erre a célra levágott, majd a falhoz rögzített zsalutáblákkal határolt helyre. A zsaluzat építése egy meglehetősen időigényes, és költséges munkafolyamat, ráadásul a zsaluzat bontásakor a zsaluzóelemek jelentős része sérül, akár javíthatatlanul is, lehetetlenné téve azok újra felhasználását. Nem is beszélve arról a helyzetről (pl. a mediterrán stílusú családi házak, ahol látjuk az alacsony hajlású tető szerkezetet alulról), amikor nem készül vasbeton födém, így a koszorút – mint elengedhetetlen részét a falazatnak – nem egy, hanem egyből két oldalon kell zsaluzni.

A PTH 30-25 U bentmaradó kerámia zsaluzóelem az ilyen helyzetekre nyújt ideális megoldást. Elsődlegesen 30 cm-es falazatvastagság esetén, amikor a falazatot kívülről még homlokzati hőszigetelő rendszerrel látják el, így a koszorú előtt nem feltétlen szükséges hőszigetelést alkalmazni. 38 cm-es szerkezeti vastagság esetén pedig a fentmaradó 8 cm-ben lehetőség van az U-zsalu elé hőszigetelő anyag elhelyezésére, így ebben az esetben is lehetőség van hőtechnikailag is kifogástalan szerkezetet létrehozni. Egy méter hosszú szerkezet kialakításához 4 darab PTH 30-25 U zsaluelem szükséges.

Az PTH 30-25 U zsaluelemeket a falazatban a falazóelemek legfelső sorára, teljes keresztmetszetű habarcsterítésbe kell fektetni. Az elemeket oldalirányban egymáshoz habarccsal rögzítsük. A habarcs kötése után már meg is kezdhető a koszorú számára szükséges vasalatmennyiség elhelyezése, pozícióba állítása, illetve ezek elkészülte után a beton beöntése. Mindezt úgy, hogy az elkészült koszorú felülete ugyanaz a kerámia lesz, amely vakolattartás szempontjából a legideálisabb alapfelület.

A PTH 30-25 U zsalu alkalmazható falazatok függőleges megerősítő vasbeton szerkezeteinek bentmaradó zsaluzataként.

A nyílások feletti kiváltásra legideálisabb megoldás a Porotherm áthidalók használata. Amikor ez valamilyen okból mégsem lehetséges, a helyszíni vasbeton szerkezetű áthidaló zsaluzási munkái egyszerűsíthetők a PTH 30-25 U alkalmazásával.

A PTH 30-25 U zsalu egyutas raklapon, 72 db/raklap normával kerül kereskedelmi forgalomba. A termék CE-jelölése a raklapra fóliára ragasztva, míg a teljesítménynyilatkozata a CE-jelölésen lévő teljesítménynyilatkozatszám beírásával a https://wienerberger.hu/szolgaltatasaink/teljesítménynyilatkozat-és-ce-jelölés-kereső oldalról tölthető le.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszait!
A kérdéseket helyesen megválaszolta, a jutalma 20 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizze a válaszait!
Ön egy, vagy több kérdésre nem válaszolt, vagy hibás választ adott!

Kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszait!

1; Mely falazatvastagságokhoz ajánlott elsődlegesen a PTH 30-25 U alkalmazása:

2; Miért előnyös a PTH 30-25 U használata?

3; Mekkora rakatnormája, milyen raklapra csomagolva érhető el a termék?