Menü

Eszközök

Építkezés okosan – Mit is tud az okostégla?

2020.09.28.
Lecke

Ezen a héten a Wienerberger Porotherm okostégláiról tudhatnak meg többet, hogy szakértő tanácsot tudjanak adni vásárlóiknak, és segíthessék őket a döntésben.

Az egyre szigorodó energetikai szabályozások miatt mind nagyobb figyelem irányul azokra a megoldásokra, amelyek elősegítik az otthonok ökotudatos kialakítását.

 Egy új ház építésének kulcsfontosságú építőanyagát képezik a falazóelemek, amelyek között ma már két olyan okostégla típus is megtalálható, melyek egyedülálló kialakításuk révén alapjaiban segítik hozzá az ingatlantulajdonosokat fenntartható céljaik megvalósításához.

A Wienerberger az elnevezéssel azt szerette volna kifejezni, hogy az építőanyagok piacán is van olyan termék, mely többet ad, mint amit megszoktunk tőle.

 A termékfejlesztésnek az volt a célja, hogy a külső falazathoz olyan tégla legyen elérhető, amely a hagyományos falazó elemekhez képest sokkal magasabb hőszigetelő képességgel rendelkezik.  Az okostéglák akár monolit falazatként, tehát egy rétegben, utólagos hőszigetelés nélkül is alkalmasak az egyre szigorodó épületenergetikai előírások kielégítésére, tehát közel zéró energiaigényű lakóházak építésére is megfelelőek.

Kétféle okostéglát különbözetünk meg. Az egyik a Porotherm Klíma tégla, mely az egyedi belső szerkezeti kialakításával ugyanolyan falvastagság mellett jobb hőszigetelő képességgel bír, mint a hagyományos társaik. A másik pedig az úgynevezett Porotherm Thermo tégla, ami a téglába épített szigetelésének köszönhetően akár 60 %-kal is jobb hőszigetelőképességgel rendelkezik.

Az okostéglák iránti kereslet folyamatosan növekszik, a vevők is egyre több információ birtokában választanak falazóelemeket új házuk építése során. A lakosság tájékozottságának és fenntartható gondolkodásának köszönhetően nagy figyelmet fordítanak az energiahatékony megoldásokra, így a környezettudatos építkezésre is.

 A januártól életbe lépő EU-s szabályozás szerint a ház éves energiafelhasználásának 25%-a megújuló energiaforrásból kell, hogy származzon. Ettől számos építtető megretten. Általános véleményként terjedt el ebben a témában, hogy ezt kizárólag napelem beépítésével lehet elérni, ugyanakkor ebben az esetben is akad számos, sokszor meglepően költséghatékony lehetőség a kritérium biztosításr, mint példál a  Porotherm okostéglák felhasználása.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszait!
A kérdéseket helyesen megválaszolta, a jutalma 20 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizze a válaszait!
Ön egy, vagy több kérdésre nem válaszolt, vagy hibás választ adott!

Kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszait!

1, Mikortól lépnek életbe az új szabályozás a házak szigorúbb energiafelhasználására vonatkozóan?

2, A Porotherm Thermo tégla hőszigetelő képessége mennyivel hatékonyabb a hagyományos téglákhoz képest?

3, Szükséges-e a Porotherm okostéglák utólagos hőszigetelése ahhoz, hogy a szigorúbb előírásokat teljesítsük?