Menü

Eszközök

Építőanyagot adni jó, önkéntesként dolgozni: még jobb!

2018.07.19.
Hír

A Wienerbergeres kollégák önkéntes munkájukkal is segítik a falazást az új Gyermekközpont épületénél!

Az InDaHouse Hungary egy önkéntesekből álló csoport, akik 4 éve segítenek Miskolctól északkeletre 37 családot és 93 gyereket Hernádszentandráson, és 3 másik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban. A csoport önkéntesei 45 óvodás és kisebb gyerekhez járnak házhoz fejlesztő foglalkozásokat tartani, a családjukat bevonva azzal a céllal, hogy az iskolához szükséges készségeiket fejlesszék, megakadályozva azt, hogy már első osztályban kialakuljon az a lemaradás, amit utána egyre nehezebb behozni. Van egy tanodájuk is, ahol hetente tartanak egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat 48 iskolás gyerek számára.

2017-ben elveszítették azt az ingatlant, ahol a központjuk volt, de ők nem csüggedtek, azonnal gyűjtésbe kezdtek, hogy saját központot építhessenek. A Wienerberger felajánlásával Porotherm kőzetgyapottal töltött téglát, Porotherm áthidalókat és födémrendszert, valamint Tondach tetőcserepet kaptak.

"Az a célunk, hogy az eddigi bizonytalan, átmeneti állapotot a stabilitás váltsa fel, ezért saját házat építünk Hernádszentandráson. 2018 őszére fog elkészülni az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpont, amelyben minden gyerekfoglalkozásunknak dedikált helyszíne lesz, pl. a Skype szoba vagy a két csoportszoba. A tetőtérben alakítjuk ki az önkéntesszállást, ahol az egy-egy hétvégére, vagy akár a hosszabb távra érkező önkénteseket tudjuk elszállásolni. Ahhoz, hogy ez a ház felépüljön, anyagi támogatásokra és önkéntesekre van szükség, csak közös összefogás által készülhet el!" – írják honlapjukon.

Mindenkire számítanak, aki önkéntes munkával segíti a Gyerekközpont felépítését, ezért a Wienerberger csapata sem maradhatott távol. 2018 júliusában a falazási munkálatokból vette ki a részét egy 14 főből álló „brigád”, de a kollégák ott lesznek a födém építésénél, a tetőcserép felrakásánál és további munkafolyamatoknál is.

A szervezők minden felajánlásnak, összefogásnak örülnek és mindenkit szeretettel várnak! Jelentkezzen Ön is!

Építőanyag és egyéb adomány, önkéntes munkára való jelentkezés és további információk a projektről az alábbi linken:

 

https://indahousehungary.wordpress.com/