Menü

Eszközök

Habarcs nélküli falazás – lehetséges? Porotherm Profi

Precíz és gyors falazás akár habarcs nélkül is

2020.11.17.
Lecke

A Porotherm Profi falazóelemmel egészen minimális, mindössze 1 mm vastag vízszintes habarcs alkalmazásával építkezhetünk, valamint a csiszolt felületű kerámia falazóblokknak köszönhetően a megszokottnál nagyobb építési pontosság érhető el.

A Porotherm Profi csiszolt falazóelemmel egészen minimális, mindössze 1 mm vastag vízszintes habarcshézag alkalmazásával építkezhetünk, valamint a csiszolt felületű kerámia falazóblokknak köszönhetően a megszokottnál nagyobb építési pontosság érhető el.

A gyorsan építhető kézi falazóelemek az építőiparban évről évre növekedő munkaerőhiányra kívánnak választ adni, de rövid határidejű munkák esetén is különösen ajánlott a csiszolt falazóblokk alkalmazása, mellyel akár felére is csökkenthető az egységnyi felületű falazat megépítéséhez szükséges munkaidő. A gyors, és a hideg időtől független kivitelezés mellett fontos érv a csiszolt tégla alkalmazása mellett az is, hogy a csökkentett mennyiségű habarccsal sokkal kevesebb nedvesség kerül a szerkezetbe építés közben, amely így sokkal hamarabb ki is szárad.

A Porotherm Profi rendszertartozéka a zsákos kiszerelésű, vékony rétegű falazóhabarcs, amelyet habarcsterítő kocsival lehet gyorsan és pontosan, az előzőleg portalanított és nedvesített téglasorra felhordani. A kivitelezés további gyorsítására ad lehetőséget a Profi Dryfix rendszer. Ebben az esetben nem falazóhabarcs, hanem flakonos, poliuretán alapú ragasztó kerül a téglasorok közé, amelyet kinyomópisztollyal lehet a szintén pormentes és nedvesített felületre felvinni. A kivitelezés ütemezését könnyíti, hogy a Dryfix poliuretán alapú ragasztóval a habarcsoknál megszokott minimum +5°C helyett akár -5°C környezeti hőmérséklet mellett is dolgozhatunk.

Mindkét rendszerhez alkalmazható a Profi bekötőszalag, amelyet a vékony falazóhabarcsba vagy a ragasztóhabba ágyazva helyezhetünk el, ezzel biztosítva a válaszfalak szakszerű csatlakozását a főfalakhoz úgy, hogy közben nem kell a fogadó falba belevéssünk.
A Porotherm Profi falazótégla darabára tartalmazza a Profi habarcs, illetve Dryfix rendszer esetében a Dryfix.extra ragasztó norma szerinti mennyiségének árát is, így természetesen külön habarcs vételi díjjal és kiszállítási költséggel sem kell számolnunk.

 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszait!
A kérdéseket helyesen megválaszolta, a jutalma 20 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizze a válaszait!
Ön egy, vagy több kérdésre nem válaszolt, vagy hibás választ adott!

Kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszait!

1. A csiszolt falazóblokk alkalmazása mennyivel változtathatja az egységnyi felületű falazat megépítéséhez szükséges munkaidőt?

2. Profi Dryfix rendszer alkalmazása esetén mi kerül a téglasorok közé?

3. Melyik rendszer esetén alkalmazható a Profi bekötőszalag – mely biztosítja a válaszfalak szakszerű csatlakozását?