Menü

Eszközök

Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

2022.05.12.
Hír

Megjelent a Wienerberger konszern által kiadott nemzetközi építészeti lap, az Architectum 2022-es tavaszi száma, mely nem csupán nyomtatott formában olvasható, hanem három nyelven - angol, német, francia - online is elérhető. A 34. lapszám témája a tető és homlokzat. A folyóiratban különleges építészeti megoldásokat mutatnak be, ahol a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kapnak a kreatív felhasználási módszerek is, mellyel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk épületeinknek.

A Wienerberger legújabb kiadványa, a szakértő és inspiráló Architectum nemzetközi építészeti platformként szolgál mindazoknak, akik kíváncsiak a megszokottól, hagyományostól eltérő kreatív ötletekre. Célja, hogy épületburkolaton át a téglától a tetőcserépig bemutassa a legújabb és legkiemelkedőbb projekteket, amelyekben Wienerberger termékeket használtak. A neves építészek sikeres épületeinek gyűjteménye olyan úttörő projekteket tár az olvasó elé, amelyek lenyűgöző formatervezésükkel és újító kivitelezéseikkel kitűnnek a mezőnyből. Ezúttal egy kibővített változatból inspirálódhatnak az érdeklődők, a kiadvány 15 kivételes projektet mutat be.

 

Funkcionális esztétika harmóniában a természettel

Az épületek fenntarthatósága három pilléren nyugszik: környezeti, gazdasági és társadalmi. Az építészeti és építőipari szakemberek előtt álló kihívás szó szerint mindezen lényeges szempontok egy fedél alatt való kombinációja. A fenntarthatóság szilárd alapokra helyezése együttműködést és csapatmunkát igényel, és létfontosságú, ha úgy akarunk építeni, hogy a jövő nemzedékei ugyanazokat a lehetőségeket élvezhessék, mint mi.

 

Holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés

Ezen túlmenően a holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionális esztétikájukat a természettel összhangban fejezzék ki. Ez a megközelítés azt jelenti, hogy figyelembe kell venni a helyszín jellemzőit, és a projekt minden aspektusára alkalmazni kell, a tervezés, a kivitelezés és a műszaki jellemzők során. Végső soron ez határozza meg az épület minőségét is.

architectum

Az Architectum legfrissebb száma olyan kiválasztott projektekbe nyújt betekintést, amelyek túlzás nélkül a sikeres fenntartható építészet kiváló példáiként jellemezhetők: úgymint a virágzó biodiverzitást támogató zöldtetők, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését biztosító újrafelhasználható építőanyagok vagy az árvízvédelmi célú vízáteresztő burkolatok. Földrajzi értelemben a folyóirat az egész kontinensről mutat be példákat a saját építésű otthonoktól a kereskedelmi lakásokig és önkormányzati létesítményekig, valamint a városi tereprendezési projektekig.

„A holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionális esztétikájukat a természettel összhangban fejezzék ki.” - mondta el Heimo Scheuch, az osztrák Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója az Architectum előszavában.

A https://www.architectum.com/ weblapon - gyors regisztráció után - lehetőség van ingyenesen megtekinteni nemcsak a legújabb, de az összes eddig megjelent Architectum kiadványt pdf formátumban.

Az angol nyelvű kiadvány ingyenes száma postai úton is igényelhető – kérjük, küldjön e-mailt az info@wienerberger.hu címre, nevének és postacímének megadásával.