Menü

Eszközök

Új Wienerberger termékcsoportok

2018.03.06.
Lecke

Széles termékkínálatunkat - figyelembe véve termékeink lényeges tulajdonságait - 2018-tól hét termékcsoportra osztottuk fel, ezzel is segítve az eligazodás a termékválasztékunkban a vásárlók, és az Önök számára.

Ezek a besorolások nem helyettesítik a tervező építész, kivitelező szakember, valamint kereskedő partnereink hozzáértését, szaktudását. A termékek alkalmazhatóságát továbbra is minden esetben a tervezésért, kivitelezésért felelős szakembernek kell eldöntenie az adott építési helyzetnek, tervezési szituációnbak megfelelően.

Mindezek szerint a következő hét termékcsoportot, angol néven clustert alakítottunk ki:

1, Energy+

Energiahatékonyság, kimagasló hőszigetelő képesség monolit falszerkezettel, környezettudatos vásárlóknak.

 

Energy+ termékeinknél a hőszigetelés a téglába integráltan, annak belsejében, védett helyen található, így a legkiválóbb hőszigetelő képességű falazat építhető, mely továbbra is biztosítja számunkra a falazat kerámia felülete által nyújtotta előnyöket: otthonunk alacsony energiafogyasztással, kiváló lakóklímával, egészséges belső levegővel rendelkezik majd, ezzel is növelve a téglaházunk értékét hosszú távon.

2, Comfort

Jó hőszigetelő képesség versenyképes áron- ez a Comfort termékcsalád.

A Comfort termékek kiváló hőszigetelő tulajdonságát új üregkép kialakításával érték el szakembereink a termékfejlesztés során. A tégla - méretétől függően - másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz, mint a hagyományos termékek. Az új üregképnek köszönhetően a szerkezeten át távozó hőnek akár 130 %-kal több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékek esetében. A jelenlegi épületenergetikai előírásoknak megfelelve, ill. azokat túlteljesítve, ezek a kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező téglák egy rétegben, monolit falként vagy a szokásosnál vékonyabb kiegészítő hőszigetelés alkalmazásával biztosítja ugyanazt a hőszigetelő képességet mint a hagyományos téglák.

3, Classic

Classic termékcsalád- Tradicionális falazóblokkok jól bevált, megbízható megoldásokkal.
 

A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javallott, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.

4, Belső

A Belső termékcsaládba tartozó termékek optimális megoldást nyújtanak a belső terek felosztásához, egy (lakó)egységen belüli önálló helyiségek létrehozására.

A többféle falazatvastagságban is elérhető Belső falazóelemeket helyiségelválasztásra használjuk. A Porotherm belső falak optimálisak az épület működését biztosító vezetékrendszerek elhelyezésre. A kerámia ebben az esetben is biztosítja az ideális lakóklímát, és a tágabb értelemben vett kiváló lakókomfortot otthonunk minden helységében.

5, Hanggátló

Hanggátló termékcsaládba tartozó termékeink széles spektrumban nyújtanak megoldást azokhoz a falazatokhoz, ahol a hanggátlási igény lép fel.

Komfortérzetünkhöz szükséges, hogy ne csak a környezetünkből, hanem az épületen belüli, szomszédos helyiségekből érkező zajokkal szemben is kellő védelemmel rendelkezzünk. A nyugodt munkavégzés, vagy a pihenés eltérő mennyiségű zajt enged meg számunkra, az eltérő igényszintek kielégítéséhez nyújt segítséget a széles Hanggátló termékválaszték.

6, Kiegészítő

A falazatok megépítését, és kész szerkezetté tételét teszik lehetővé a Kiegészítő termékcsalád termékeink.
 

A Profi falazatok egyszerű és pontos kivitelezését biztosító szerszámokkal javasolt bedolgozni a Profi falazatokhoz tartozó kötőanyagot. A Porotherm áthidalók kerámia felületükkel egységes felületet biztosítanak a tégla falazatokban nyílások felett is, mindamellett, hogy nagy teherbíró képességükkel akár 3,25 m-es fesztávot is áthidalhatnak. A tömör falazóelem kiváló megoldás lehet áthidalók feletti nyomott öv kialakítására.

7, Födém

A Födém termékcsalád elemeinek felhasználásával kerámia felületű, gazdaságosan kivitelezhető, változatos befoglaló formájú, födém építhető, akár kisebb-nagyobb nyílásokkal is. Optimális megoldás családi házak födémeihez.

Nagy előnye, hogy a fallal egységes rendszerbe illeszkedik: a Porotherm födémgerendák és béléstestek kerámia felületükkel anyagukban, és 25 cm-es méretrendjükkel is igazodnak a Porotherm Építési Rendszerhez és annak 25 cm-es méretmoduljához. A Porotherm Födémrendszer stabil, masszív szerkezete a külső hatásokkal szemben biztonságot, védelmet nyújt, jó hőszigetelő, hőtároló képességű, magas tűzállóságú, éghetetlen födém. Az egységes kerámia felületek szakszerű vakolás esetén repedésmentes, esztétikus mennyezetet eredményeznek. A kerámia használata nem csak az esztétikum miatt fontos, a kerámia építőanyagok porózus szerkezetűek, ezáltal a Porotherm fal és födém egyaránt jól gazdálkodik a belső párával, egészséges lakóklímát biztosít.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszait!
A kérdéseket helyesen megválaszolta, a jutalma 20 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizze a válaszait!
Ön egy, vagy több kérdésre nem válaszolt, vagy hibás választ adott!

Kérjük jelentkezzen be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszait!

1, MI COMFORT TERMÉKEINK LEGFŐBB ELŐNYE?

2, MELY TERMÉKCSALÁDUNKBÓL LEHET MONOLIT FALAZÁSSAL A LEGENERGIAHATÉKONYABB HÁZAT ÉPÍTENI?

3, MELY TERMÉKCSALÁDUNKBAN TALÁLHATÓ MEG JÓHÍRŰ, PIACVEZETŐ FALAZÓTÉGLÁNK?